Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

'' ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ''


Συγγραφέας,
Πέγκυ Καραμπάτου

Όταν δεν βάζεις τέλος, σε κείνα και κείνους, που σε αναλώνουν και σου ρουφάνε την πολύτιμη δύναμη του φωτός σου, το σύμπαν θα σε εκδικηθεί. Δεν είναι τυχαίο ποτέ, ποιος είναι δίπλα σου και γιατί, ποιος αξίζει να είναι δίπλα σου και ποιος όχι, ποιος δεν είναι ‘’λίγος’’ να είναι δίπλα σου.
Δεν υπάρχει ‘’γαμώτο’’ για κάποιους, ούτε ‘’γιατί’’, ούτε λογική που να ισορροπεί επεξηγήσεις ανεξήγητες. Αγωνίζεσαι μόνο για την αλήθεια και όχι για το ψέμα. Με το φώς γεμίζουμε, με το φώς δυναμώνουμε, με το φώς ζεσταινόμαστε, με το φώς αγαπάμε και ζούμε. Όχι με το σκοτάδι, όχι με την τυφλόμυγα, όχι με τον εξευτελισμό της ψυχής μας, από το κάθε ετερόφωτο βαμπίρ που μας θέλει δεκανίκι του.
Όχι στην τρέλα των άλλων, που έχουν χάσει την μπάλα τους και κλέβουν την δική σας όποτε τους βολεύει. Μιλάς με την ψυχή όταν αγαπάς αληθινά και αγνά τον άνθρωπο, κυρίως μέσα από τα μεγαλύτερα του λάθη. Όλα τα άλλα, είναι λίγα και μας κάνουν με τον καιρό και εμάς λίγους. Κακό κάρμα, κακό μαντάτο, κακό τέλος, άγονο χωράφι, στέρφα γή, δεν έχει σοδειά, δεν έχει τροφή.

απόσπασμα, '' ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ''